Jogurtová pomazánka
Ingredience
mlieko plnotučné nie krabicové | 1 l |
kyslá smotana | 2 ks |
soľ + prísady podľa chuti (bylinky,cesnak, chren...) | 1 špetka |
jogurtová kultúra | 1 balení |
Postup přípravy
1 | Do Combivaru nalejeme mlieko a jogurotovú kultúru, zamiešame a zapneme program Jogurt na 8 hodín, Robil sa cez noc. |
---|---|
2 | Do hotového jogurtu zamiešame 2ks kyslej smotany. Zmes nalejeme cez gázu do misky a necháme odtiecť 24 hod. |
3 | Vznikne nám hotová pomazánka, ktorú dochutíme štipkou soli, alebo každý podľa chuti. Ja rozdelím do misiek a do každej dám inú príchuť. Napr. bylinky, cesnak, lososovú pastu. ...Môže sa pridať práškový cukor a použiť napr. do palaciniek. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.