Banánovo karamelový dort
Ingredience
špaldová celozrnná mouka | 1,5 hrnek |
bílá hladká pšeničná mouka | 1,5 hrnek |
mléko | 1 hrnek |
slunečnicový olej | 0,5 hrnek |
cukr | 0,5 hrnek |
vejce | 2 ks |
prášek do pečiva (13g) | 1 ks |
koření do perníku | 2 lžicka |
hořká čokoláda | 100 g |
hodně zralé banány | 2 ks |
banány | 4 ks |
Postup přípravy
1 | Smícháme sypké suroviny, přidáme ostatní mimo banánů a čokolády a dobře promícháme. 2 zralé banány rozmačkáme vidličkou, čokoládu nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. |
---|---|
2 | Směs nalijeme do nádoby Combivaru, nastavíme program CAKE na 65 minut, teplota 130°C. |
3 | Po ukončení programu zkusíme špejlí, jestli je vše upečeno, pokud ne, můžeme přidat třeba 5 minut 110°C. Pokud je upečeno, nádobu vyndáme a necháme v chladu, aby buchta vychladla. |
4 | Mezitím si připravíme krém: Suroviny: 1 konzerva karamelového Salka, 200g másla, 1 vanička tvarohu, 1 balíček želatiny. Do Varmixu dáme karamelové salko, máslo a tvaroh a R7 1 min. vymícháme do hladkého krému. Já to měla tekuté, tak jsem ještě přidala želatinu. Pokud máte krém tuhý, není potřeba ji přidávat :) |
5 | Vychladnutý korpus rozkrojíme napůl, jednu polovinu namažeme krémem, dáme překrojené banány a opět krém. Pak přiklopíme druhou polovinou. |
6 | Dozdobíme podle fantazie, mě zbylo dost toho krému, tak jsem to na to nalila, stěrkou urovnala a dozdobila čokoládovými tyčinkami. |
7 | Nakonec necháme v lednici vychladnout. Dobrou chuť! |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.