Kapustnica
Ingredience
Kyslá kapusta | 1 kg |
Bravčové udené koleno | 1 ks |
Bravčové kosti | 0,5 kg |
Domáca klobása | 2 ks |
Oravská slanina | 10 g |
Cibuľa | 1 ks |
Cesnak | 4 stroužek |
Bobkový list | 3 ks |
Nové korenie | 6 ks |
Soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika | 1 špetka |
Olej alebo bravčová masť | 0,5 dl |
Postup přípravy
1 | Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do COMBIVARU. Pridáme bobkové listy, nové korenie, soľ a zalejeme 2-3 litrami vody a nastavíme program Chef 25 minút. |
---|---|
2 | Keď máme vývar hotový,vyberieme kosti s mäsom a vložíme premytú nakrájanú kyslú kapustu a domácu klobásu.Zapneme program Chef 8 minút |
3 | Na panvici si opečieme na malom množstve oleja alebo bravčovej masti nakrájanú oravskú slaninu,potom pridáme a orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu,odstavíme a pridáme mletú červenú papriku. |
4 | Medzitým si pokrájame už vychladnuté mäso z vývaru na kocky. Z polievky po uvarení vyberieme klobásku a tiež ju nakrájame.Cesnak si nakrájame na drobné kúsky alebo pretlačíme a pridáme do kapustnice a premiešame. Pridáme nakrájané údené mäso a klobásku a primiešame orestovanú slaninu s cibuľou. |
5 | Kapustnicu dosolíme podľa chuti a môžeme podávať napríklad s kyslou smotanou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.