Pečený čaj jablkový
Ingredience
jablka | 1 kg |
cukru krupice | 200 g |
hřebíček | 7 ks |
celá skořice | 3 ks |
badyán | 1 ks |
citrony | 2 ks |
Postup přípravy
1 | Vyjadřincovaná jablka společně s 1 citronem nakrájejte na malé kostky. Vložte do nádoby, zasypte cukrem a zalijte šťávou z 1 citronu. |
---|---|
2 | Přisypejte koření - celou skořici nalámejte na menší kousky. |
3 | Zapněte na 10 minut program CAKE s teplotu 140°C. Během tohoto času doporučuji čaj asi 3x promíchat. Nepřidala jsem ani trošičku vody, jablka si vystačí se šťávou, kterou pustí. |
4 | Pokud nebudou jablka šťavnatá a čaj se začne připalovat, můžete přilít 3 lžíce vody. |
5 | Hotový čaj vložte do zavařovacích skleniček a na 10 minut obraťte dnem vzhůru na víčko. |