Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

větší cibule 1 ks
větší mrkev 5 ks
petržel 3 ks
celer 1 ks
máslo nebo olej 1 lžíce
smetana na vaření 1 ks
špek 100 g
vykoštěná kuřecí prsa 1 kg
sůl 1 lžicka
koření - bobkový list, celý pepř, nové koření 1 lžíce
voda nebo vývar 700 ml
hladká mouka 1 lžíce
31% šlehačka 1 ks
Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Orestovat na drobno nakrájenou cibuli na oleji nebo másle - program FRY 110 stupňů 10 minut
2 Kuřecí prsa prošpikovat špekem a orestovat na cibuli,stále program FRY na 115 stupňů,jakmile se maso zatáhne,osolit,pak maso vytáhnout z nádoby a odložit na talíř
3 Do výpeku vložit na kostky nakrájenou mrkev,petržel a celer,stále pracovat programem FRY na 115 stupňů po dobu 10 minut
4 Maso vložit zpět, přidat nové koření, celý pepř a bobkový list,podlít vodou nebo vývarem,zapnout tlakový program dušení na 25 minut a combivar už pracuje sám
5 Po dušení z combivaru vypustit páru,combivar otevřít,maso odložit, koření odstranit a zeleninovou směs řádně rozmixovat a případně přecedit
6 Omáčku zahustit smetanou na vaření smíchanou se lžící hladké mouky,krátce provařit,na zjemnění přidat 31% šlehačku a hotovou omáčku prohřát a dochutit
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...