Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
Ingredience
větší cibule | 1 ks |
větší mrkev | 5 ks |
petržel | 3 ks |
celer | 1 ks |
máslo nebo olej | 1 lžíce |
smetana na vaření | 1 ks |
špek | 100 g |
vykoštěná kuřecí prsa | 1 kg |
sůl | 1 lžicka |
koření - bobkový list, celý pepř, nové koření | 1 lžíce |
voda nebo vývar | 700 ml |
hladká mouka | 1 lžíce |
31% šlehačka | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Orestovat na drobno nakrájenou cibuli na oleji nebo másle - program FRY 110 stupňů 10 minut |
---|---|
2 | Kuřecí prsa prošpikovat špekem a orestovat na cibuli,stále program FRY na 115 stupňů,jakmile se maso zatáhne,osolit,pak maso vytáhnout z nádoby a odložit na talíř |
3 | Do výpeku vložit na kostky nakrájenou mrkev,petržel a celer,stále pracovat programem FRY na 115 stupňů po dobu 10 minut |
4 | Maso vložit zpět, přidat nové koření, celý pepř a bobkový list,podlít vodou nebo vývarem,zapnout tlakový program dušení na 25 minut a combivar už pracuje sám |
5 | Po dušení z combivaru vypustit páru,combivar otevřít,maso odložit, koření odstranit a zeleninovou směs řádně rozmixovat a případně přecedit |
6 | Omáčku zahustit smetanou na vaření smíchanou se lžící hladké mouky,krátce provařit,na zjemnění přidat 31% šlehačku a hotovou omáčku prohřát a dochutit |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.