Zemiakové halušky
Ingredience
zemiaky | 3 ks |
vajce | 1 ks |
polohrubá múka | 2 lžíce |
hladká múka | 4 lžíce |
soľ | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Zemiaky nastrúhame, pridáme vajíčko, múku, soľ, vypracujeme cesto ktoré by nemalo byť riedke. Množstvo múky záleží aj od zemiakov koľko vody obsahujú. |
---|---|
2 | Do Combivar nádoby si dáme zovrieť 3 l. osolenej vody - nastavíme program Multicook na 15 minút na 105 °C. Keď voda vrie, cez sitko na halušky pretláčame halušky do vriacej vody. Premiešame ich. |
3 | Halušky vyplávajú na povrch - to je znak že sú uvarené , necháme chvíľu prevariť - odporúčam znížiť teplotu na 90 °C a premiešať, aby nevykypeli aby všetky vyplávali na! |
4 | Halušky precedíme, prepláchneme vodou. Aby sa nepolepili pokvapkáme olejom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.