Hlivový perkelt
Ingredience
hliva ustricová | 600 g |
cibuľa | 1 ks |
menší pohár sterilizovaného leča | 1 ks |
zeleninový bujón | 1 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
smotana na varenie | 1 ks |
hladká múka | 3 lžíce |
soľ, mletá rasca | 1 špetka |
mletá sladká červená paprika | 3 lžicka |
horčica | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Cibuľu nakrájame na jemno. Do nádoby náme 3 PL oleja, program FRY 10 minút 120 °C vložíme nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme. Nakrájame hlivu, ktorú pridáme k usmaženej cibuli, chvíľu podusíme. |
---|---|
2 | K hlive a cibuli pridáme 1 malé sterilizované lečo, soľ, mletú rascu, zeleninový bujón. Podľa potreby podlejeme troškou vody, dáme dusiť program STEW 10 minút. |
3 | Počas dusenia si pripravíme smotanu na zahustenie. Do smotany na varenie vmiešame 3 PL hladkej múky, 3 ČL sladkej mletej papriky, 1 PL horčice, riadne vymiešame aby nám nezostali hrudky. |
4 | Po udusení hlivu s lečom zahustíme smotanou. Prevaríme minimálne 3 minúty program Multicook 110 °C |
5 | Podávame so zemiakovými haluškami alebo cestovinou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.