Hlivový perkelt

(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hliva ustricová 600 g
cibuľa 1 ks
menší pohár sterilizovaného leča 1 ks
zeleninový bujón 1 ks
olivový olej 3 lžíce
smotana na varenie 1 ks
hladká múka 3 lžíce
soľ, mletá rasca 1 špetka
mletá sladká červená paprika 3 lžicka
horčica 1 lžíce
Hlivový perkelt
(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuľu nakrájame na jemno. Do nádoby náme 3 PL oleja, program FRY 10 minút 120 °C vložíme nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme. Nakrájame hlivu, ktorú pridáme k usmaženej cibuli, chvíľu podusíme.
2 K hlive a cibuli pridáme 1 malé sterilizované lečo, soľ, mletú rascu, zeleninový bujón. Podľa potreby podlejeme troškou vody, dáme dusiť program STEW 10 minút.
3 Počas dusenia si pripravíme smotanu na zahustenie. Do smotany na varenie vmiešame 3 PL hladkej múky, 3 ČL sladkej mletej papriky, 1 PL horčice, riadne vymiešame aby nám nezostali hrudky.
4 Po udusení hlivu s lečom zahustíme smotanou. Prevaríme minimálne 3 minúty program Multicook 110 °C
5 Podávame so zemiakovými haluškami alebo cestovinou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...