Domácí gulášová
Ingredience
hovězího masa | 300 g |
oleje | 5 lžíce |
cibule | 1 ks |
hovezího bujónu | 1 ks |
brambor | 2 ks |
soli | 1 špetka |
sladké papriky | 1 špetka |
hladké mouky | 3 lžíce |
voda | 2 l |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. V nádobe nechte rozpálit olej a nasypte na kosticky nakrájenou cibuli. Zpente do ružova, pridejte na drobné kosticky nakrájené maso a zasypte paprikou. Program FRY nechte dojít do konce. |
---|---|
2 | Zalijte vodou s bujónem, osolte, zapnete program SOUP na 10 min. a hrnec tlakove uzavrete. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
3 | Prisypte na kostky nakrájené brambory , zapnete opet program SOUP na 4 min a tlakove uzavrete. Polévku zahustěte. |
4 | Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
5 | Gulášová polévka je velmi vydatná a s pečivem nahradí hlavní jídlo. |