Domácí tlačenka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

masa na ovar 1,5 kg
jazyk 1 ks
jater 1 ks
nožičky 2 ks
srdce 1 ks
kůží 300 g
vývaru z zkůží a kolene 0,5 l
mletého nového koření 1 lžicka
soli 2 lžíce
pepře 20 ks
česneku 1 ks
majoránka 2 lžíce
Domácí tlačenka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program-SOUP na 40 min. maso uvařit postupně všechny suroviny/asi na 3X/s celým kořením
2 Po zchladnutí maso nakrájet na kostky cca 3X3cm,Kůže ,a tlusté namlet na jemno,z vývaru sebrat tuk
3 Smíchat s vývarem,dosolit,dopepřit,přidat česnek,podle potřeby i majoránku musí být trochu přesoleno a překořeněno. .Získat byste měli tekutou směs plnou masa; hustotu podle potřeby upravte přidáním trochy vývaru. Obal na tlačenku na jednom konci zavažte provázkem, naběračkou naplňte masovou směsí a ovažte ve svislé poloze i druhý konec tlačenky, aby vznikl pevný válec.
4 PROGRAM MULTICOOK-teplotu 80 st.Tlačenku vložte do hrnce s vodou, 1–1,5 hodiny. Během varu tlačenku otočte.
5 Uvařenou tlačenku vyjměte, položte na prkénko, zatižte ji druhým prkénkem a nechte chladnout. Než tlačenka vychladne, otáčejte ji zpočátku v 10–15 minutových intervalech, aby ztuhla rovnoměrně a maso nekleslo k jedné straně.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...