Domácí tlačenka
Ingredience
masa na ovar | 1,5 kg |
jazyk | 1 ks |
jater | 1 ks |
nožičky | 2 ks |
srdce | 1 ks |
kůží | 300 g |
vývaru z zkůží a kolene | 0,5 l |
mletého nového koření | 1 lžicka |
soli | 2 lžíce |
pepře | 20 ks |
česneku | 1 ks |
majoránka | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Program-SOUP na 40 min. maso uvařit postupně všechny suroviny/asi na 3X/s celým kořením |
---|---|
2 | Po zchladnutí maso nakrájet na kostky cca 3X3cm,Kůže ,a tlusté namlet na jemno,z vývaru sebrat tuk |
3 | Smíchat s vývarem,dosolit,dopepřit,přidat česnek,podle potřeby i majoránku musí být trochu přesoleno a překořeněno. .Získat byste měli tekutou směs plnou masa; hustotu podle potřeby upravte přidáním trochy vývaru. Obal na tlačenku na jednom konci zavažte provázkem, naběračkou naplňte masovou směsí a ovažte ve svislé poloze i druhý konec tlačenky, aby vznikl pevný válec. |
4 | PROGRAM MULTICOOK-teplotu 80 st.Tlačenku vložte do hrnce s vodou, 1–1,5 hodiny. Během varu tlačenku otočte. |
5 | Uvařenou tlačenku vyjměte, položte na prkénko, zatižte ji druhým prkénkem a nechte chladnout. Než tlačenka vychladne, otáčejte ji zpočátku v 10–15 minutových intervalech, aby ztuhla rovnoměrně a maso nekleslo k jedné straně. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.