Domácí kečup s červenou řepou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 120 min
počet porcí: 5
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

rajčata 2 kg
cibule 2 ks
jablka 2 ks
červená řepa 2 ks
hnědý cukr 150 g
červený vinný ocet 120 ml
kvasný ocet 30 ml
soli 1 lžíce
skořicový cukr 2 balícek
mletá červená paprika 2 lžicka
mleté chilli 2 lžicka
koření do perníku 2 lžicka
Domácí kečup s červenou řepou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 120 min
počet porcí: 5
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Rajčata omyjeme, řepu, jablka a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kusy. Postupně všechno rozmixujeme na pyré ve Varmixu nebo v mixéru.
2 Rozmixovanou směs nalijeme do nádoby Combivaru, přidáme všechny ostatní ingredience a silikonovou nebo dřevěnou vařečkou dobře promícháme. Nastavíme program MULTICOOK 108°C 2 hodiny. Znak páry na šipku, aby mohla pára unikat ven během vaření :) Vaříme vždy s uzavřeným víkem, jinak by nám to prskalo ven!
3 Během vaření je dobré tak po půlhodinách otevřít (pozor OPATRNĚ, prská to podobně, jako když vaříme povidla! ) a promíchat. Sledujeme, jak se množství směsi redukuje. Na konci vaření bychom měli mít asi poloviční množství.
4 Po zvukovém signálu vypneme, počkáme tak 5 minut a opět opatrně otevřeme. Naposledy dobře promícháme a ještě vařící plníme do sklenic. Zavíčkujeme, postavíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Není potřeba už sterilovat :)
5 Pokud máme kečup pro diabetika, dáme poloviční množství červené řepy a jablek a cukr nahradíme umělým sladidlem.
6 Koření si můžeme přidat nebo ubrat podle potřeby a chuti. Pro děti vynecháme chilli.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...