Domácí kečup s červenou řepou
Ingredience
rajčata | 2 kg |
cibule | 2 ks |
jablka | 2 ks |
červená řepa | 2 ks |
hnědý cukr | 150 g |
červený vinný ocet | 120 ml |
kvasný ocet | 30 ml |
soli | 1 lžíce |
skořicový cukr | 2 balícek |
mletá červená paprika | 2 lžicka |
mleté chilli | 2 lžicka |
koření do perníku | 2 lžicka |
Postup přípravy
1 | Rajčata omyjeme, řepu, jablka a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kusy. Postupně všechno rozmixujeme na pyré ve Varmixu nebo v mixéru. |
---|---|
2 | Rozmixovanou směs nalijeme do nádoby Combivaru, přidáme všechny ostatní ingredience a silikonovou nebo dřevěnou vařečkou dobře promícháme. Nastavíme program MULTICOOK 108°C 2 hodiny. Znak páry na šipku, aby mohla pára unikat ven během vaření :) Vaříme vždy s uzavřeným víkem, jinak by nám to prskalo ven! |
3 | Během vaření je dobré tak po půlhodinách otevřít (pozor OPATRNĚ, prská to podobně, jako když vaříme povidla! ) a promíchat. Sledujeme, jak se množství směsi redukuje. Na konci vaření bychom měli mít asi poloviční množství. |
4 | Po zvukovém signálu vypneme, počkáme tak 5 minut a opět opatrně otevřeme. Naposledy dobře promícháme a ještě vařící plníme do sklenic. Zavíčkujeme, postavíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Není potřeba už sterilovat :) |
5 | Pokud máme kečup pro diabetika, dáme poloviční množství červené řepy a jablek a cukr nahradíme umělým sladidlem. |
6 | Koření si můžeme přidat nebo ubrat podle potřeby a chuti. Pro děti vynecháme chilli. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.