ŽEMLOVKA

(2 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Podgorná Radka
Jazyk receptu:

Ingredience

Rohlíků 5 ks
Jablek 5 ks
Tvaroh 1 ks
Vajíčka 2 ks
Mléka 500 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Skořice, cukr krupice, máslo 1 špetka
ŽEMLOVKA
(2 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Podgorná Radka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Rohlíky nakrájíme na plátky.
2 Jablka oloupeme a pomocí vykrajovátka odstraníme jádřince. Měsíčky jablek ještě rozpůlíme na tenčí plátky.
3 V misce rozšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a trochou mléka dle chuti.
4 Nádobu combivaru vymažeme máslem. Naskládáme první vrstvu rohlíků, namažeme polovinu tvarohu z misky a poklademe jablky. Lehce osladíme a posypeme skořicí. Postup opakujeme, poslední vrstva jsou rohlíky.
5 Rozšleháme 2 celá vejce s 500 ml mléka. Nalijeme do nádoby.
6 Pečeme programem CAKE 35 min., teplota 140 °C. Potom přepneme na program CRISPY 35 min., 160 °C
7 Hotovou žemlovku podáváme teplou nebo studenou . Můžeme posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Dobrou chuť ☺.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...