Hrachová kaše
Ingredience
hrách zelený loupaný | 500 g |
vody | 1,5 l |
sůl | 1 špetka |
česneku | 4 stroužek |
Postup přípravy
1 | Hrách důkladně propláchneme a nasypeme do nádoby. Zalijeme vodou a necháme alespoň 2 hodiny namočený. Pokud hrách nenamočíte a budete vařit ihned, počítejte s tím, že se doba vaření může zvýšit až na dvojnásobný čas. |
---|---|
2 | Zapneme tlakový program CHEF na 30 min. a COMBIVAR uzavřeme. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
3 | Kaši dochuťte solí a prolisovaným česnekem. Podávejte s osmaženou cibulkou, vajíčkem a opečenou uzeninou. |