Zdravý cizrnový chléb

(0 hodnocení)
čas přípravy: 150 min
počet porcí: 4
kuchař: denda.zadrobilkova@seznam.cz
Jazyk receptu:

Ingredience

ovesné vločky 100 g
cizrnová mouka nebo mixovaná cizrna 100 g
žitná mouka hladká 130 g
špaldová celozrnná mouka hladká 300 g
droždí 0,5 kostka
sůl 1 lžíce
mletý kmín 1 lžicka
voda 600 ml
Zdravý cizrnový chléb
(0 hodnocení)
čas přípravy: 150 min
počet porcí: 4
kuchař: denda.zadrobilkova@seznam.cz
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 vločky a cizrnu nasucho mixovat R9/30sec, přidat obě mouky a vodu, míchat R7/20sec, nechat stát v nádobě 30min aby těsto zhydratovalo - nasáklo vodu
2 setřít ze stěn stěrkou těsto, přidat droždí, sůl, kmín, zamíchat R7/20sec, nechat kynout v nádobě 1,5hod
3 vyklopit, jemně udělat šišku chleba, nařezat povrch, pod utěrkou nechat už v pekáči dokynout max.15 min
4 péct v rozpálené troubě na 250°C/30min v pekáči s víkem, pak 5-10 min bez víka dohněda. Kůrka má být tvrdá, křupavá, změkne do druhého dne v sáčku nebo mírně potřete po upečení vodou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...