Cibulový chléb
Ingredience
Voda | 550 g |
Hladká mouka | 720 g |
Velká červená cibule | 1 ks |
Sádla | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Na pořádné lžíci sádla opečeme na pánvi červenou cibulku dozlatova a necháme trochu schladnout. |
---|---|
2 | Smíchejte v nádobě mouku a vodu R6/20sec. Nechte hydratovat = stát v nádobě 40min. Přidejte cibulku, droždí a sůl, případně kmín R3 /Dough (těsto)/ 8min Nechte kynout v nádobě nebo mimo po 2 hodiny. Předehřejte si troubu na 250°C na hodní + spodní (žádný větrák!) Těsto opatrně přenese na pomoučený vál, zaviňte těsto do bochníku jako miminko do zavinovačky a dejte do pekáče s pečícím papírem. Ostrým nožem nebo žiletkou nařežte bochník zářezy do hloubky třeba 1cm. Pečte 25 min zaklopené pekáčem nebo alobalem. Přidejte 5min bez vrchního zakrytí aby ztmavla kůrka. Nechte vychladnout na mřížce min 1.hod a uchovávejte v čisté utěrce. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.