Zelne zavitky ( holubky)
Ingredience
Mensi hlavka zeli | 1 kg |
Mlete maso | 1 g |
Ryze, bulgur | 1 hrnek |
Sul | 1 lžíce |
Mleta paprika | 1 špetka |
Pepr | 1 špetka |
Tymian | 1 lžicka |
Rajcatove pyre | 1 plechovka |
Ocet | 1 dl |
Postup přípravy
1 | Ze zeli odrizneme konec kostalu a vlozime jej do combiku. Zalijeme vodou....tak 8 cm a pridame ocet. Neouska zavreme a zapneme na program steam na 10 minut. Mela jsem snahu dat dolu rost ale to by zeli muselo byt pidi....nevejde se tam |
---|---|
2 | Mezitim proplachneme ryzi ( bulgur) / ja davam 1 sacek ryze + hrnek bulguru, pridame vsechno koreni, mlete maso, rajsky protlak ( asi pulku) a promichame smes. Nechame odpocinout / co se tyce mnozstvi ryze a bulguru....my mame radeji vic, nekdo ma radeji vic masove, tak da mene/ |
3 | Povarene zeli u kostalu kónicky narizneme a opatrne sundame cele listy. Nekdo odkrajuje silne kostaly, ja nechavam. Do zelnych " misticek" dam 1-2 lzice masovoryzove smesi a zabalim. Nejdriv stranu se silnym kostalem pak boky a stocim. |
4 | Pote vse naskladam do hrnce, zaliji vodou s octem ( ve ktere se varilo zeli ) a s rozmichanym zbytkem protlaku. Jeste osolim. |
5 | Neouska zavru a pustim v menu 2 program stew na 30 minut. Po ukonceni programu, jeste necham tak pul hodky dojit.....kdo ma rad zeli hodne mekke necha varit 45 minut, ale mne vyhovuje, kdyz jeste lehce krupne. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.