Domácí rohlíky
Ingredience
mléka | 250 ml |
cukru | 1 špetka |
soli | 1 lžicka |
oleje | 3 lžíce |
vejce | 2 ks |
hadké mouky | 500 g |
droždí | 1,5 kostka |
Postup přípravy
1 | Z odměřeného mléko, půl kostky droždí a odměřené mouky - trochu cukru a trochu soli a nechte vzejít kvásek. Do mísy Planetária vložte zbytek mouky, soli, zbytek mléka, vejce a nakonec vzešlý kvásek. V Planetáriu udělám těsto a nechám přikryté kynout. Vykynuté těsto si rozdělte na cca 15 bochánků. Každý bochánek vyválejte do cca 0,3mm tlusté placky nejlépe do cca trojúhelníkového tvaru. Každou rozválenou placku zamotejte do rohlíku. Nechte na teplém místě ještě tak 15 minut kynout. Nakonec rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte semínky či solí a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečte cca 15 minut dozlatova. |
---|
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.