Mazanec
Ingredience
másla | 0,5 balení |
cukr moučka | 140 g |
žloutek | 1 ks |
polohrubé mouky | 0,5 kg |
kvasnic | 1 balení |
vanilkový cukr | 0,5 balícek |
soli | 1 špetka |
teplého mléka | 206 ml |
Postup přípravy
1 | Dáme kynout kvasnice (balíček kvasnic, 2 lžičky cukru krystal a trošku teplého mléka). Máslo, žloutek a cukr moučka vymícháme do hladka. |
---|---|
2 | K vymíchanému krému přidáme mouku, vanilkový cukr, špetku soli, mléko, vykynuté kvasnice a v Planetáriu uhněteme hladké, téměř nelepící se těsto. Podle potřeby můžeme při hnětení přidat mouku nebo mléko. |
3 | Těsto dáme kynout, po vykynutí uděláme bochánek, dáme ho na pečící papír na plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak pečeme cca na 150 st do upečení. Kontrolujeme špejlí jestli je pečený, pokud se nahoře připaluje, snížíme trochu teplotu a přikryjeme i nahoře pečícím papírem. Po vychlazení pocukrujeme. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.