Dort s mascarpone a broskvemi
Ingredience
vejce | 6 ks |
cukr moučka | 6 lžíce |
polohrubá mouka | 6 lžíce |
kakao | 1,5 lžíce |
kypřící prášek | 1,5 lžicka |
mascarpone | 500 g |
smetana ke šlehání | 500 g |
ztužovač šlehačky | 2 ks |
marmeláda | 1 lžíce |
kompotované broskve | 0,5 plechovka |
Postup přípravy
1 | Vejce důkladně vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. |
---|---|
2 | Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme. |
3 | Těsto nalijeme do nádoby, nastavíme program CAKE na teplotu 130°C a čas 30 minut. Hrnec uzavřeme a stiskneme stačítko START. |
4 | Po zaznění zvukového signálu vyndáme nádobu z COMBIVARU a uložíme na chladné místo. Po vychladnutí jde korpus dobře vyklopit. |
5 | Mezitím si připravíme krém. Smetany ušleháme se ztužovačem. Mascarpone osladíme moučkovým cukrem dle chuti a obojí smícháme. |
6 | Korpus rozkrojíme a spodní díl lehce potřeme marmeládou. Na marmeládu rozprostřeme broskve nakrálené na plátky. |
7 | Potřeme vrstvou krému a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Vršek dortu i boky potřeme krémem. |
8 | Zdobíme dle fantazie. Zde použita zdobící šablona Dedra DA6439, granko a šlehačka. |
9 | Nejlépe nechat rozležet v lednici do druhého dne. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.