Zapekaný kaleráb

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

kaleráb 800 g
maslo 1 lžíce
ryža 100 g
olej 2 lžíce
cibuľa 1 ks
mleté bravčové pliecko 400 g
mletý majorán 1 špetka
nasekaná petržlenová vňať 1 špetka
mlieko 250 ml
kyslá smotana 250 ml
vajcia 3 ks
slaninky 100 g
soľ 1 špetka
Zapekaný kaleráb
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očistený kaleráb nakrájame na malé kocky, dáme do viacej vody a pomocou combivaru na programe multicook varíme asi 3 minúty. Scedime a necháme vychladnúť.
2 Ryžu prepláchneme a pomocou combivaru uvaríme do polomäka a scedíme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ a za stáleho miešania krátko opečieme. K mäsu pridáme uvarenú ryžu, majorán, petržlenovú vňať a premiešame.
3 Do zapekacej misy dáme vrstvu kalerábu, vrstvu ryže s mäsom a opäť vrstvu kalerábu. Mlieko rozmiešame s kyslou smotanou a vajcami a vylejeme na poslednú vrstvu. Navrch poukladáme plátky slaninky a pečieme30 - 40 minút na 170 °C
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...