červená zelňačka
Ingredience
kysané zelí | 1 kg |
velké cibule | 3 ks |
velký rajčatový protlak | 1 plechovka |
krájená rajčata | 1 plechovka |
sádlo | 2 lžíce |
mletá sladká paprika | 2 lžíce |
drcený kmín | 1 lžíce |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 ks |
pepř celý | 10 ks |
chilli omáčka | 1 lžíce |
cukr krystal | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
pikantní klobása | 2 ks |
voda | 3 l |
Postup přípravy
1 | zapneme CV na program FRY na 120°C a dáme sádlo. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou klobásu. Osmažíme dokřupava. Máme-li dvě nádoby - vyměníme, popř. vyndáme osmaženou klobásu a nádobu vrátíme do CV. |
---|---|
2 | do nádoby CV dáme sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Zapneme na program FRY na 120°C. Osmažíme do zlatova. Přidáme papriku a kmín - promícháme. Přidáme nakrájené scezené zelí a promícháme. Vypneme program FRY. Zalijeme teplou vodou do potopení (ne moc! opravdu jen tak, aby bylo zelí potopené) a přidáme koření. Zapneme program SOUP na 30 min. |
3 | promícháme, přidáme cukr a chilli, popř.dosolíme. Vmícháme osmaženou klobásu a zapneme znovu program SOUP na 10 min. |
4 | na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany (můžeme i vmíchat) |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.