Kuřecí vývar s játrovou rýží

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

kuřecí směs na polévku 0,5 kg
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
celer 1 ks
petržel 1 ks
kuřecí játra 1 kg
strouhanka 3 lžíce
česnek 3 stroužek
vejce 1 ks
majoránka 1 lžicka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
Kuřecí vývar s játrovou rýží
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Kuřecí maso opereme, vložíme do nádoby Combivaru spolu s cibulí, 3 kuličkami celého pepře, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkový list a osolíme. Hrnec tlakově uzavřeme, zapneme program Soup na 30 minut. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Pomocí naběračky vyjmeme maso, koření a cibuli.
2 Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
3 Kuřecí játra nasekáme pomocí sekacího nože, vložíme 3 stroužky utřeného česneku, lehce osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky, klepneme vejce, rozšleháme vidličkou a zahustíme strouhankou tak, aby směs netekla.
4 Combivar zapneme, zvolíme program Multicook (103 st., 20 minut), vložíme zeleninu. Když je vařená, pomocí hrubého struhadla nebo struhadla na halušky pasírujeme do polévky játrovou směs. Podle chuti můžeme vložit obrané maso. Posypeme sušenou petrželkou a podáváme :-)
5 Stroj vypneme. Posypeme sušenou petrželkou a podáváme :-)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...