Bryndzová polievka so slaninkou
Ingredience
zeleninový vývar (voda) | 1 l |
na kocky nakrájané zemiaky | 150 g |
bryndza | 200 g |
šľahačková smotana | 150 ml |
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, červená mletá paprika | 1 špetka |
slanina | 150 g |
masť | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do vývaru vložíme nakrájané zemiaky a varíme domäkka - program Chef 8 minút. Medzitým si dohladka vymiešame bryndzu so smotanou, pridáme koreniny, soľ opatrne záleží ako slaná je bryndza - ja často ani soľ nepoužijem. |
---|---|
2 | Po uvarení zemiaky rozmixujeme alebo roztlačíme a pridáme k nim rozmiešanú bryndzu, prevaríme na 100 °C aspoň 3 minúty. |
3 | Na masti rozškvaríme slaninu nakrájanú na kocky a opražíme. Takto opraženú slaninku primiešame do polievky. U nás veľmi obľúbená ľudová polievka z Liptova. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.