Bryndzová polievka so slaninkou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

zeleninový vývar (voda) 1 l
na kocky nakrájané zemiaky 150 g
bryndza 200 g
šľahačková smotana 150 ml
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, červená mletá paprika 1 špetka
slanina 150 g
masť 1 lžíce
Bryndzová polievka so slaninkou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do vývaru vložíme nakrájané zemiaky a varíme domäkka - program Chef 8 minút. Medzitým si dohladka vymiešame bryndzu so smotanou, pridáme koreniny, soľ opatrne záleží ako slaná je bryndza - ja často ani soľ nepoužijem.
2 Po uvarení zemiaky rozmixujeme alebo roztlačíme a pridáme k nim rozmiešanú bryndzu, prevaríme na 100 °C aspoň 3 minúty.
3 Na masti rozškvaríme slaninu nakrájanú na kocky a opražíme. Takto opraženú slaninku primiešame do polievky. U nás veľmi obľúbená ľudová polievka z Liptova.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...