Jarná nádivka so žihľavou
Ingredience
celozrnné rožky | 6 ks |
vajcia | 6 ks |
maslo | 1 ks |
mlieko | 100 ml |
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca | 1 špetka |
nakrájaná žihľava | 1 hrst |
maslo | 3 plátek |
Postup přípravy
1 | Rožky nakrájame na malé kostky a prelejeme ich mliekom. Pomocou planetária si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov. Potom vymiešame v planetáriu maslo so žltkami. |
---|---|
2 | Nakrájané rožky zmiešame s rozmiešaným maslom a žltkami, pridáme nakrájanú žihľavu, koreniny, postupne zľahka vmiešame sneh z bielok. Prípadne dochutíme soľou. |
3 | Zmes vložíme do vymastenej a vysypanej formy, na vrch uložíme zopár plátkov masla a pečieme na 190 °C asi hodinku. Po vychladnutí vyklopíme, podávame ako prílohu k údenému alebo pečenému mäsu. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.