Hovězí hamburská

(1 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí plátky 0,5 kg
cibule 1 ks
hladká mouka 3 lžíce
smetana 1 ks
šunka 200 g
kyselá okurka 3 ks
Hovězí hamburská
(1 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Plátky hovězího naklepeme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobno.
2 Do nádoby combivaru vlijeme trochu oleje, zapneme program FRY - 10 minut, 130 st. Zpěníme cibulku.
3 Zvýšíme teplotu na 150 st., vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Podlijeme cca 1,5 l vody. Vypneme program - "cancel".
4 Přiklopíme poklici, tlakově uzavřeme (nastavíme ventil do správné polohy na tlakové vaření), zvolíme program Chef a zvolíme teplotu 30 minut (teplota se u tlakového vaření nenastavuje!).Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
5 Vyjmeme maso, zapneme program Multicook na cca 103 st., 10 minut, nakrájíme okurky a šunku, vlijeme smetanu. Až to začne vřít, uděláme kvásek z hladké mouky a vody a za stálého míchání vlijeme. Za občasného míchání necháme dojít program, vypneme stroj a servírujeme s knedlíkem nebo rýží.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...