Cukroví Margot

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká mouka 300 g
máslo 200 g
moučkový cukr 100 g
vejce 1 ks
citrónová kůra 1 špetka
nastrouhané tyčinky Margot 150 g
máslo 200 g
vejce 1 ks
pískový cukr 2 lžíce
rum (množství dle chuti) 3 lžíce
čokoláda nebo jiná poleva 1 ks
Cukroví Margot
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z mouky, moučkového cukru, másla, vejce a citrónové kůry za pomocí hnětacího háku v planetáriu vytvoříme těsto. Postačí stupeň č. 3 a mísení cca 8 minut. Těsto dáme do fólie a necháme v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny. Těsto vyválíme na 2-3mm silný plát a vykrajujeme tvary dle libosti. Pečeme dle zvyklosti trouby na 160°C cca 10 minut.
2 Změklé máslo (200 g) šleháme v planetáriu na rychlost 5 do pěny. Mezi tím ve vodní lázni šleháme turbošlehátorem vejce s pískovým cukrem do husté pěny. Vaječnou hmotu přidáme k máslu a šleháme asi 2 minuty rychlostí 5 až do úplného propojení. Poté přidáme nastrouhanou Margot tyčinku (můžeme využít Varmix) a rum a opět šleháme asi minutu.
3 Vychladlé korpusy lepíme krémem, namočíme do polevy a zdobíme dle libosti.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...