Cukroví Margot
Ingredience
hladká mouka | 300 g |
máslo | 200 g |
moučkový cukr | 100 g |
vejce | 1 ks |
citrónová kůra | 1 špetka |
nastrouhané tyčinky Margot | 150 g |
máslo | 200 g |
vejce | 1 ks |
pískový cukr | 2 lžíce |
rum (množství dle chuti) | 3 lžíce |
čokoláda nebo jiná poleva | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Z mouky, moučkového cukru, másla, vejce a citrónové kůry za pomocí hnětacího háku v planetáriu vytvoříme těsto. Postačí stupeň č. 3 a mísení cca 8 minut. Těsto dáme do fólie a necháme v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny. Těsto vyválíme na 2-3mm silný plát a vykrajujeme tvary dle libosti. Pečeme dle zvyklosti trouby na 160°C cca 10 minut. |
---|---|
2 | Změklé máslo (200 g) šleháme v planetáriu na rychlost 5 do pěny. Mezi tím ve vodní lázni šleháme turbošlehátorem vejce s pískovým cukrem do husté pěny. Vaječnou hmotu přidáme k máslu a šleháme asi 2 minuty rychlostí 5 až do úplného propojení. Poté přidáme nastrouhanou Margot tyčinku (můžeme využít Varmix) a rum a opět šleháme asi minutu. |
3 | Vychladlé korpusy lepíme krémem, namočíme do polevy a zdobíme dle libosti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.