Játrová paštika
Ingredience
Kuřecí játra | 500 g |
Cibule | 2 ks |
Máslo (do paštiky) | 150 g |
Máslo (na zalití) | 50 g |
Smetana ke šlehání | 100 ml |
Česnek | 1 stroužek |
Tymián, rozmarýn, sůl, pepř mletý, pepř celý | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Program Fry. Cibuli a česnek osmažit na části másla( určeného do paštiky) =>přidat rozmarýn, tymián a nechat provonět => přidat očištěné játra a osmažit do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná a uvnitř lehce růžová) |
---|---|
2 | Směs rozmixovat tyčovým mixérem na pastu => přidat zbylé máslo (určené do paštiky), smetanu, sůl, pepř a promíchat |
3 | Paštiku propasírovat přez síto/cedník aby byla hladká => rozdělit do menších misek nebo dle libosti |
4 | Rozpustit máslo (určené k zalití) a paštiku zalít => ozdobit celým pepřem či tymiámem a nechat v ledničce ztuhnout. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.