Koprová omáčka s vejcem a bramborem

(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

kopr ve slaném nálevu 1 ks
vývar nebo voda + masox /bujon/ 700 ml
mléko 200 ml
šlehačka 1 ks
olej 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Koprová omáčka s vejcem a bramborem
(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nejprve si ve Varmixu rozpustíme máslo - program Saute /zpěnění/, postačí upravit teplotu na 90 stupňů, čas i rychlost ponecháme. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme sterilovaný kopr, necháme restovat na másle - krátce, stačí opravdu jen minutka. Po té zalijeme malým množstvím vody a necháme provařit kopr programem Cook /vaření/, upravíme teplotu na 90 stupňů a čas 3 minuty, postačí rychlost 1. Po uvedené době přelijeme provařený kopr do hrnce, do kterého po uvaření nalijeme omáčku.
2 Nádobu Varmixu vypláchneme, vysušíme. Do Varmixu nalejeme olej, zapneme přednastavený program Saute /zpěnění/, přednastavené hodnoty ponecháme, přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku.Tu následně zalijeme vývarem /případně vodou a vhodíme masox či bujon/ a mlékem, vše provaříme přednastaveným programem Cook /vaření/, po dosažení přednastavené teploty 100 stupňů snížíme tuto hodnotu na 90 stupňů. Čas i rychlost ponecháme, tyto hodnoty není potřeba měnit.
3 Ke konci varu /cca 2 minuty před ukončením programu/ přidáme kelímek šlehačky, pokud se nám zdá omáčka málo hustá, ještě můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě a vše krátce provařit.
4 Hotovou omáčku přelijeme do hrnce ke kopru. Podáváme dle vlastního uvážení s knedlíkem nebo bramborem, vejcem nebo vařeným hovězím masem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...