Květáková polévka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

květák 1 ks
jarní cibulka 1 ks
máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
sůl 1 lžicka
vývar nebo voda + masox nebo bujon 1200 ml
Květáková polévka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Květák si očistíme, růžičky květáku vložíme do nádoby a programem Chop - sekání rozsekáme růžičky květáku / 8-10 vteřin, rychlost 5/. Květák si přesypeme do misky.
2 Do nádoby dáme jarní cibulku, znovu programem Chop rozsekáme na jemno, stačí 5 vteřin na rychlost 5. Přidáme lžíci másla nebo oleje a zapneme program Saute - zpěnění, hodnoty jsou přednastavené a není třeba je měnit,po dosažení požadované teploty /je to za několik vteřin/ přisypeme lžíci mouky a připravíme zásmažku / stále pracujeme programem Saute/.
3 Jišku zalijeme vývarem nebo vodou a k ní přidáme masox či bujon, přidáme sůl, nasekaný květák a vaříme přednastaveným programem Cook - vaření. Program je nastavený na 100 stupňů, rychlost 2, čas 20 minut. Po dosažení 100 stupňů můžeme teplotu snížit na 95 st.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...