Květáková polévka
Ingredience
květák | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | 1 lžicka |
vývar nebo voda + masox nebo bujon | 1200 ml |
Postup přípravy
1 | Květák si očistíme, růžičky květáku vložíme do nádoby a programem Chop - sekání rozsekáme růžičky květáku / 8-10 vteřin, rychlost 5/. Květák si přesypeme do misky. |
---|---|
2 | Do nádoby dáme jarní cibulku, znovu programem Chop rozsekáme na jemno, stačí 5 vteřin na rychlost 5. Přidáme lžíci másla nebo oleje a zapneme program Saute - zpěnění, hodnoty jsou přednastavené a není třeba je měnit,po dosažení požadované teploty /je to za několik vteřin/ přisypeme lžíci mouky a připravíme zásmažku / stále pracujeme programem Saute/. |
3 | Jišku zalijeme vývarem nebo vodou a k ní přidáme masox či bujon, přidáme sůl, nasekaný květák a vaříme přednastaveným programem Cook - vaření. Program je nastavený na 100 stupňů, rychlost 2, čas 20 minut. Po dosažení 100 stupňů můžeme teplotu snížit na 95 st. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.