Segedínský guláš
Ingredience
vepřové maso /nejlépe plec/ | 500 g |
cibule | 2 ks |
vývar nebo voda + bujon nebo masox | 1500 ml |
olej | 100 ml |
sůl | 1 lžicka |
mletá paprika | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 ks |
pepř | 1 lžicka |
kysané zelí | 200 g |
hladká mouka | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby vložíme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, rozsekáme programem CHOP /sekání/, program je přednastavený, není potřeba nic upravovat. Přilejeme uvedené množství oleje a cibuli zpěníme přednastaveným programem SAUTE. |
---|---|
2 | Maso omyjeme a rozkrájíme na kostky požadované velikosti. Vložíme k cibuli a maso restujeme programem SAUTE, opět jde o přednastavený program, není potřeba nic měnit. Maso osolíme a ke konci programu zasypeme mletou paprikou. |
3 | Orestované maso vyjmeme z nádoby a přendáme do varného košíčku. Cibule zůstane ve výpeku. Přidáme zelí. Zalijeme vývarem nebo vodu s masoxem /bujonen/, vložíme varný košíček s masem a programem COOK /vaření/ vše připravujeme najednou, jen si po dosažení bodu varu stáhneme teplotu na 95 stupňů, rychlost stačí 1. Aby bylo maso měkké, je potřeba jej připravovat cca 45 minut. |
4 | Odstraníme varný košíček, do zelí přilijeme mouku rozkvedlanou ve vodě, krátce provaříme přednastaveným programem COOK - stačí 10 minut, pak přidáme zakysanou smetanu, vše dochutíme a jen prohřejeme. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.