Kulajda s houbami a koprem
Ingredience
čerstvého kopru | 1 svazek |
čerstvých hub | 100 g |
brambor | 2 ks |
smetany | 250 ml |
másla | 2 lžíce |
hladké mouky | 2 lžíce |
soli | 1 špetka |
vody | 1,5 l |
cukru | 3 lžíce |
ocet | 3 lžíce |
vařená vejce | 2 ks |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. V nádobe nechte rozpustit máslo, nasypte mouku a vytvorte svetlou jíšku. Zasmažte ji do dokoncení programu FRY. |
---|---|
2 | Jíšku zalijte vodou a smetanou. Vložte nakrájené brambory, houby, kopr a vařené vejce nakrájené na kostičky. Přidejte sul, nastavte program SOUP na 5 min. Tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Dochuťte cukrem, solí a octem. Při servírování můžete dozdobit plátkem vařeného vajíčka. |