Preclíky

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 15 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

hladké mouky 200 g
polohrubé mouky 200 g
droždí 30 g
soli 1 łyżeczka
cukru 1 łyżeczka
žloutek 1 szt.
rozpuštěného (ne vařícího!!!) tuku na pečení 100 g
vlažného mléka (ne vařícího!!!) 100 ml
Preclíky
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 15 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Nasadíme disk na preclíky a namočíme ho v mističce s olejem. Otřeme papírovou utěrkou a přišroubujeme maticí .
2 Obě mouky, droždí, žloutek, cukr a sůl nasypeme do hnětací nádoby. Zavřeme a do vrchní nádobky na tekutinu nalijeme rozpuštěný tuk s mlékem.
3 Zmáčkneme 2 x tlačítko AUTO a nalijeme vodu do nádobky. Těsto se bude 3 minuty míchat, potom se začne vytlačovat těsto. Vytvarujeme preclíky a položíme na plech s pečícím papírem. Preclíky potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí a mákem. Pečeme 10 minut na 200°C.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...