Vařená chobotnice

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 5
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

chlazená chobotnice 1 szt.
vinný ocet bílý 250 ml
pomerančová kůra 1 szczypta
limetková kůra 1 szczypta
bobkový list 3 szt.
celý pepř 20 szt.
nové koření 10 szt.
chilli papričky 3 szt.
řapíkatý celer 1 szt.
sůl 1 łyżki
Vařená chobotnice
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 5
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Celý nálev jsem přivedl k varu programem MULTICOOK nastavenou teplotou 110 st.C. a chobotnici a hlavu jsem na 10 vteřin ponořil a zase vytáhnul ( toto jsem opakoval celkem 3x). Maso jsem nechal v nálevu.
2 Combivar jsem zavřel a nastavil na program STEW (dušeni), zvolil produkt ryba a nastavil čas na 60 minut. Nádobu jsem tlakově uzavřel. Musím teda říct, ze nádherně to vonělo. Po 60 minut jsem maso vytáhnul.
3 Maso bylo nádherně křehké a chutnalo po všech ingrediencích, které jsem do nálevu vložil. Pro slabší povahy je možné za tepla oddělit kůži s "přísavkami" (mě to teda nevadí):-). Maso se da použít do salátů, jako příloha rizota, atd. Můžete i zamrazit a použít později.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...