Jablečné šišky - jašišky
Składniki
jablko cca 2ks | 200 g |
tvaroh 1/2 kostky | 125 g |
vejce | 2 szt. |
hrubá mouka | 350 g |
sůl | 1 szczypta |
cukr | 1 łyżki |
kypřící prášek | 1 łyżeczka |
skořice | 0,5 łyżeczka |
zakysaná smetana nebo hustý jogurt + dle chuti oslazení | 2 puchar |
mléko | 0,5 kubek |
Przygotowanie
1 | jablka oloupeme, jadřinec vykrojíme, 200g jsou cca 2 očištěná jablka |
---|---|
2 | do VM dáme jablka, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce bez skořápky, skořici, půl kostky tvarohu (125g), mléko, rozmixujeme nadrobno nebo úplně nahladko pokud nesnášíme uvnitř těsta kousky R5 / 20sec |
3 | zapneme program těsto a za chodu přidáváme hr.mouku, dokud se nevytvoří uvnitř koule. Protože každé jablko má jinou šťavnatost a mouky různě sají, je pokaždé množství mouky nepatrně jiné. Musí se vytvořit nad nožem koule a těsto je spíše hutné. Těsto vyklopíme na vál, musí se podsypávat, je lepivé. Z nádoby ho nedolujte, povolit nože a vypadne celé, pak opatrně nože z těsta vytáhnout. |
4 | Podsypeme a vyválíme válečky, které nařežeme na šišky. Estéti je mohou ještě ušoulat do pravidelných tvarů, obyčejní konzumenti je jen naberou na nůž a našupou po jedné do vařící vody ve větším hrnci. Vodou nešetřete, sem tam promíchejte a až šišky vyplavou, nechte vařit 15 min. |
5 | Na dochucení a ozdobení použijte zakysanou smetanu (nebo jogurt) dle chuti oslazenou. Hned jak slijete vodu, podávejte do nahřátých talířů (studená zálivka hodně pokrm ochladí), posypejte skořicí a třeba dozdobte ovocem. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.