Horká bílá čokoláda
Składniki
bílá čokoláda jakákoliv (ne pochoutka) | 100 g |
mléko | 7 dl |
cukr | 1 łyżki |
puding smetanový (ne vanilkový!!) | 1 szt. |
Przygotowanie
1 | Mléko se při delším varu rádo připaluje, proto 3dl mléka předehřejeme v hrníčku v MW, nalijeme do VM, přidáme nalámanou na čtverečky bílou čokoládu, nastavíme100°C / R3 / 8min |
---|---|
2 | hned ohřejeme v MW další 3dl mléka v hrníčku, dolijeme dírkou do WM přidáme 1lžíci cukru. To už je čokoláda rozpuštěná. Do zbylého 1dl studeneho mléka nasypeme pudingový prášek (smetanový ne vanilkový - běžně se prodává se smetanovou příchutí), rozmícháme a vlijeme dírkou do nádoby. |
3 | jakmile vidíme že hmota zhoustla, cca 10sec ještě necháme, a hned lijeme do připravených šálků a ozdobíme. Celá doba přípravy by neměla trvat déle než cca 7-8min, pak už se začíná puding připalovat. |
4 | O něco dražší je příprava s vodou a zahuštěným kondenzovaným mlékem...do vody nalámeme čokoládu a po dosažení varu v nádobě teprve přidáme zahuštěné mléko s rozmíchaným pudingem. Výsledek je téměř stejný. Nicméně při ceně horké čokolády v restauraci je tato "za babku" |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.