Hovězí játra na víně se zeleninou

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Dušková Dagmar
Język przepisu:

Składniki

hovězí játra 500 g
mrkev 200 g
celer 100 g
petržel 100 g
stroužek česneku 4 szt.
sádlo 1 łyżki
cibule 2 szt.
anglická slanina 100 g
rajčatový protlak nebo pyré 100 ml
červené víno 500 ml
majoránka 1 łyżeczka
rozmarýn 1 łyżeczka
sůl a pepř dle chuti 1 szczypta
Hovězí játra na víně se zeleninou
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Dušková Dagmar
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a také zarestujeme. Přidáme nakrájenou (nebo na hranolky nastrouhanou zeleninu) a zlehka orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a na kostičky nakrájená játra a opečeme. Nakonec přidáme protlak a koření (NE sůl!) a promícháme. Vypneme program FRY.
2 Zalijeme červeným vínem a promícháme. Nastavíme program CHEF na 45 min a tlakově uzavřeme. Stačilo by i 30 min, ale já mám ráda játra opravdu měkounká.
3 Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít.
4 Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě chvíli povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme.
5 Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás buď s rýží nebo nejčastěji s italským bylinkovým chlebem. Dobrou chuť.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...