Baloňské špagety

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Składniki

špagety 1 opakowanie
mletého hovězího masa 1 kg
cibule 2 szt.
mrkve 2 szt.
rajčata 4 szt.
oleje 1 łyżki
žampiony 4 szt.
eidam 100 g
sůl 1 szczypta
bílý pepř 1 łyżeczka
voda 1 l
smetany na vaření 1 dl
Baloňské špagety
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Nastavíme si program MULTICOOK 15 minut 120stupňů a rozpálíme v něm lžíci oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2 Připravíme si 2 mísy na vodu. Do jedné mísy nalejeme horkou vodu, a do druhé studenou a klidně přidejte pár kostek ledu. Rajčata nařízneme do kříže na spodní straně a postupně pomocí lžíce dáváme do horké vody na 10 sekund a ihned po vytažení je vložte do studené vody. Díky tomuto postupu, vám půjdou rajčata hezky oloupat. Oloupaná rajčata pokrájejte na kostky. Tím jsou připravená na další krok.
3 K cibuli přidejte maso a opečte, často ho míchejte aby se nezačalo dusit.
4 Mrkev i žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k maso a krátce restujte. Po cca 3 minutách přidejte nakrájená a oloupaná rajčata, podlejte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a zavřete combivar, včetně ventilu pro tlakové vaření. Nastavte program STEW 15 minut a nechte vařit.
5 Než se uvaří omáčka můžete si v hrnci připravit špagety. Špagety vaříme v osolené vodě s kapkou oleje.
6 Po skončení programu STEW otočte tlakový ventil pro odpouštění páry, omáčku promíchejte, zjemněte smetanou a přípaně dosolte či dopepřete.
7 Špagety nandejte do hlubokého talíře do "ptačího hnízda" a na střed dejte omáčku, případně dle chuti posypte strouhaným eidamem.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...