Kořeněný steak z lososa
Składniki
lososa | 2 plasterek |
bílého suchého vína | 100 ml |
olivového oleje | 2 łyżki |
citronu | 1 szt. |
čerstvá petrželka, rozmarýn, oregano, saturejka | 1 szczypta |
soli | 1 szczypta |
vody | 500 ml |
česneku | 2 ząbek |
Przygotowanie
1 | V mixéru nebo Varmixu rozmixujeme víno, cesnek, olej, petrželku, bylinky, sul a štávu z citronu. Touto marinádou potreme porce lososa a necháme min. 2 hodiny v chladu uležet. |
---|---|
2 | Do hrnce nalijte vodu a vložte misku na varení v páre. Na misku položte lososa, nastavte program STEAM a tlakove uzavrete. Ponechte nastavený cas 10 min. |
3 | Spolecne s lososem mužete varit i brambory, které použijte jako prílohu. |
4 | Rybu ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru. |