Jíšková polévka s dýní a kapustičkami
Składniki
máslo | 100 g |
hrubá mouka pšeničná | 3 łyżki |
sůl | 1 szczypta |
dýně muškátová nebo hokaido (ze nahradit mrkví) | 100 g |
česnek | 1 ząbek |
pepř (přiměřeně!) | 1 szczypta |
bujon masox | 0,5 kostka |
růžičková kapusta - kuličky | 150 g |
balkánský sýr | 50 g |
horká voda přímo z rv.konvice | 700 ml |
Przygotowanie
1 | nahřejeme Varmix bez surovin R1 / 1 min / 100°C |
---|---|
2 | vypneme, přidáme máslo a počkáme až se skoro rozpustí, přidáme hrubou mouku, zapneme R4 / 100°C / 15min. Udělá se světlá jíška, měla by být tekutá a noži se rozmetat na stěny, tím se rychle prosmaží. |
3 | V cca 4 minutě, když nám začne jíška pěnit a zlátnout, přidáme nastrouhanou dýni, pepř, bujon, česnek přímo dírkou, pak vlijeme vroucí vodu, a necháme prošlehat a provařit. V hrnci mimo povaříme v osolené vodě očištěné kapustičky cca 5min - dokřupava, vodu vylijeme (nadýmá). |
4 | Snížíme rychlost na R1, vypneme vaření a vlijeme za chodu dírkou rozšlehané vejce, cca 2 min ještě necháme míchat, varmix už nevaří, polévka však ještě chvíli klokotá a to stačí. Přelijeme do servírovací mísy nebo hned lijeme do talířů (pokud necháme ve Varmixu, mohla by se nám bez míchání napéct na horkou stěnu) |
5 | V polévce jsou malé kousky dýně (mrkve), drobné nitky vajíčka, jinak je jemná krémová. Přidáme půlky křupavých kapustiček a plátek balkánského sýra na ozdobu. Ti co nehlídají kalorie můžou zjemnit trochou smetany, ale není třeba, díky máslu je polévka hodně vydatná |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.