Jíšková polévka s dýní a kapustičkami

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 25 min
ilość porcji: 4
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

máslo 100 g
hrubá mouka pšeničná 3 łyżki
sůl 1 szczypta
dýně muškátová nebo hokaido (ze nahradit mrkví) 100 g
česnek 1 ząbek
pepř (přiměřeně!) 1 szczypta
bujon masox 0,5 kostka
růžičková kapusta - kuličky 150 g
balkánský sýr 50 g
horká voda přímo z rv.konvice 700 ml
Jíšková polévka s dýní a kapustičkami
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 25 min
ilość porcji: 4
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 nahřejeme Varmix bez surovin R1 / 1 min / 100°C
2 vypneme, přidáme máslo a počkáme až se skoro rozpustí, přidáme hrubou mouku, zapneme R4 / 100°C / 15min. Udělá se světlá jíška, měla by být tekutá a noži se rozmetat na stěny, tím se rychle prosmaží.
3 V cca 4 minutě, když nám začne jíška pěnit a zlátnout, přidáme nastrouhanou dýni, pepř, bujon, česnek přímo dírkou, pak vlijeme vroucí vodu, a necháme prošlehat a provařit. V hrnci mimo povaříme v osolené vodě očištěné kapustičky cca 5min - dokřupava, vodu vylijeme (nadýmá).
4 Snížíme rychlost na R1, vypneme vaření a vlijeme za chodu dírkou rozšlehané vejce, cca 2 min ještě necháme míchat, varmix už nevaří, polévka však ještě chvíli klokotá a to stačí. Přelijeme do servírovací mísy nebo hned lijeme do talířů (pokud necháme ve Varmixu, mohla by se nám bez míchání napéct na horkou stěnu)
5 V polévce jsou malé kousky dýně (mrkve), drobné nitky vajíčka, jinak je jemná krémová. Přidáme půlky křupavých kapustiček a plátek balkánského sýra na ozdobu. Ti co nehlídají kalorie můžou zjemnit trochou smetany, ale není třeba, díky máslu je polévka hodně vydatná
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...