Kokosový koláč
Składniki
vejce | 4 szt. |
cukr krupice | 250 g |
horká voda | 4 łyżki |
polohrubá mouka | 250 g |
prášek do pečiva | 1 szt. |
strouhaný kokos | 150 g |
šlehačka | 2 szt. |
Przygotowanie
1 | Nejprve v Planetariu vyšleháme sníh ze 4 bílků šlehacím nástavcem na nejvyšší rychlost. Po té sníh odložíme, nejlépe do lednice. |
---|---|
2 | Pak vyšleháme všechny žloutky s cukrem do pěny. Opět použijeme šlehací nástavec a nejvyšší rychlost. |
3 | Jakmile jsou žloutky řádně vyšlehané, přidáme postupně 4 lžíce horké vody a šleháme rychlostí č. 3. |
4 | Rychlost snížit na 2 a postupně přidávat po lžících mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pak je nutné šlehací nádstavec odstranit a lehce vmíchat již připravený sníh z bílků. |
5 | Směs přelít na plech s vyšším okrajem - já používám plech Biopan. Povrch hojně posypeme strouhaným kokosem a vše dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů na cca 30 minut - nutno hlídat, aby se kokos nepřipálil. |
6 | Po upečení ihned ještě horký koláč přelít šlehačkou a koláč necháme vychladnout. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.