Skvělá Italská Sugo omáčka
Składniki
cibule | 1 kg |
mrkve | 3 szt. |
řapíkatý celer /celý ,ne řapík | 1 szt. |
česneku | 16 ząbek |
olivového oleje | 1,8 dl |
bílého vína | 250 ml |
rovných soli | 6 łyżeczka |
cukru | 2 łyżki |
koření-bobkový list,rozmarýn,tymian,šalvěj | 1 pęczek |
bazalky | 1 pęczek |
Przygotowanie
1 | Oloupanou cibuli, mrkev, česnek a řapíkatý celer nakrájejte nahrubo a na 2X nasekejte nadrobno (pozor, nikoli na kaši). VR rychlost 5 ,pár sekund .Dejte stranou. |
---|---|
2 | Rajčata vhoďte do vroucí vody a vařte 1 minutu. Pak slijte a nechte trochu prochladnout. Vyřízněte tvrdou zelenou část u stopky a oloupejte je. Odstraňte přitom alespoň část semen, ale není nutné se tím víc zabývat. Pak je po částech nasekejte ve VR nahrubo (na kousky cca 1–2cm). R-4 pár sekund |
3 | V širokém kastrolu na olivovém oleji zpěňte připravenou cibuli, mrkev, česnek a celer. Míchejte asi 8 minut, až vše změkne. Přidejte víno, rajčata, sůl a cukr a přiveďte k varu. |
4 | Z tymiánu, šalvěje, bobkového listu a citronové kůry udělejte kytičku (bouquet garni) a převažte ji kuchyňským provázkem. Otrhejte listy bazalky a dejte je stranou. Stonky rovněž svažte provázkem a oba svazky přidejte k omáčce. Já koření nedala,přidávám až při přípravě jídla ,pokaždé jiné |
5 | omáčku přelijte do velkého vyššího pekáče a v troubě předehřáté na 200°C pečte za občasného míchání do zhoustnutí. Asi 5 minut před dokončením přidejte nasekané bazalkové lístky a případně dosolte. |
6 | Z hotové omáčky vylovte svazky bylinek a omáčku nalijte do sklenic. Zavíčkujte a sterilujte |
7 | Ne každý má na spařování a loupání rajčat trpělivost. Oželíte-li ‚kostičkovou‘ strukturu, rajčata neloupejte, jen je nakrájejte a po uvaření omáčky se zbavte slupek a semínek protlačením přes pasírovač |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.