Skvělá Italská Sugo omáčka

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 40 min
ilość porcji: 9
kucharz : Ulichová Ivana
Język przepisu:

Składniki

cibule 1 kg
mrkve 3 szt.
řapíkatý celer /celý ,ne řapík 1 szt.
česneku 16 ząbek
olivového oleje 1,8 dl
bílého vína 250 ml
rovných soli 6 łyżeczka
cukru 2 łyżki
koření-bobkový list,rozmarýn,tymian,šalvěj 1 pęczek
bazalky 1 pęczek
Skvělá Italská Sugo omáčka
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 40 min
ilość porcji: 9
kucharz : Ulichová Ivana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Oloupanou cibuli, mrkev, česnek a řapíkatý celer nakrájejte nahrubo a na 2X nasekejte nadrobno (pozor, nikoli na kaši). VR rychlost 5 ,pár sekund .Dejte stranou.
2 Rajčata vhoďte do vroucí vody a vařte 1 minutu. Pak slijte a nechte trochu prochladnout. Vyřízněte tvrdou zelenou část u stopky a oloupejte je. Odstraňte přitom alespoň část semen, ale není nutné se tím víc zabývat. Pak je po částech nasekejte ve VR nahrubo (na kousky cca 1–2cm). R-4 pár sekund
3 V širokém kastrolu na olivovém oleji zpěňte připravenou cibuli, mrkev, česnek a celer. Míchejte asi 8 minut, až vše změkne. Přidejte víno, rajčata, sůl a cukr a přiveďte k varu.
4 Z tymiánu, šalvěje, bobkového listu a citronové kůry udělejte kytičku (bouquet garni) a převažte ji kuchyňským provázkem. Otrhejte listy bazalky a dejte je stranou. Stonky rovněž svažte provázkem a oba svazky přidejte k omáčce. Já koření nedala,přidávám až při přípravě jídla ,pokaždé jiné
5 omáčku přelijte do velkého vyššího pekáče a v troubě předehřáté na 200°C pečte za občasného míchání do zhoustnutí. Asi 5 minut před dokončením přidejte nasekané bazalkové lístky a případně dosolte.
6 Z hotové omáčky vylovte svazky bylinek a omáčku nalijte do sklenic. Zavíčkujte a sterilujte
7 Ne každý má na spařování a loupání rajčat trpělivost. Oželíte-li ‚kostičkovou‘ strukturu, rajčata neloupejte, jen je nakrájejte a po uvaření omáčky se zbavte slupek a semínek protlačením přes pasírovač
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...