Banánovo karamelový dort

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 90 min
ilość porcji: 8
kucharz : Petrovická Dagmar
Język przepisu:

Składniki

špaldová celozrnná mouka 1,5 kubek
bílá hladká pšeničná mouka 1,5 kubek
mléko 1 kubek
slunečnicový olej 0,5 kubek
cukr 0,5 kubek
vejce 2 szt.
prášek do pečiva (13g) 1 szt.
koření do perníku 2 łyżeczka
hořká čokoláda 100 g
hodně zralé banány 2 szt.
banány 4 szt.
Banánovo karamelový dort
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 90 min
ilość porcji: 8
kucharz : Petrovická Dagmar
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Smícháme sypké suroviny, přidáme ostatní mimo banánů a čokolády a dobře promícháme. 2 zralé banány rozmačkáme vidličkou, čokoládu nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta.
2 Směs nalijeme do nádoby Combivaru, nastavíme program CAKE na 65 minut, teplota 130°C.
3 Po ukončení programu zkusíme špejlí, jestli je vše upečeno, pokud ne, můžeme přidat třeba 5 minut 110°C. Pokud je upečeno, nádobu vyndáme a necháme v chladu, aby buchta vychladla.
4 Mezitím si připravíme krém: Suroviny: 1 konzerva karamelového Salka, 200g másla, 1 vanička tvarohu, 1 balíček želatiny. Do Varmixu dáme karamelové salko, máslo a tvaroh a R7 1 min. vymícháme do hladkého krému. Já to měla tekuté, tak jsem ještě přidala želatinu. Pokud máte krém tuhý, není potřeba ji přidávat :)
5 Vychladnutý korpus rozkrojíme napůl, jednu polovinu namažeme krémem, dáme překrojené banány a opět krém. Pak přiklopíme druhou polovinou.
6 Dozdobíme podle fantazie, mě zbylo dost toho krému, tak jsem to na to nalila, stěrkou urovnala a dozdobila čokoládovými tyčinkami.
7 Nakonec necháme v lednici vychladnout. Dobrou chuť!
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...