Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
Składniki
větší cibule | 1 szt. |
větší mrkev | 5 szt. |
petržel | 3 szt. |
celer | 1 szt. |
máslo nebo olej | 1 łyżki |
smetana na vaření | 1 szt. |
špek | 100 g |
vykoštěná kuřecí prsa | 1 kg |
sůl | 1 łyżeczka |
koření - bobkový list, celý pepř, nové koření | 1 łyżki |
voda nebo vývar | 700 ml |
hladká mouka | 1 łyżki |
31% šlehačka | 1 szt. |
Przygotowanie
1 | Orestovat na drobno nakrájenou cibuli na oleji nebo másle - program FRY 110 stupňů 10 minut |
---|---|
2 | Kuřecí prsa prošpikovat špekem a orestovat na cibuli,stále program FRY na 115 stupňů,jakmile se maso zatáhne,osolit,pak maso vytáhnout z nádoby a odložit na talíř |
3 | Do výpeku vložit na kostky nakrájenou mrkev,petržel a celer,stále pracovat programem FRY na 115 stupňů po dobu 10 minut |
4 | Maso vložit zpět, přidat nové koření, celý pepř a bobkový list,podlít vodou nebo vývarem,zapnout tlakový program dušení na 25 minut a combivar už pracuje sám |
5 | Po dušení z combivaru vypustit páru,combivar otevřít,maso odložit, koření odstranit a zeleninovou směs řádně rozmixovat a případně přecedit |
6 | Omáčku zahustit smetanou na vaření smíchanou se lžící hladké mouky,krátce provařit,na zjemnění přidat 31% šlehačku a hotovou omáčku prohřát a dochutit |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.