Katův šleh s bramboráčky
Składniki
kučecího nebo vepřového masa | 500 g |
velké cibule | 2 szt. |
velké nakládané okurky | 3 szt. |
slovenské papriky | 2 szt. |
chilli papričky | 1 szt. |
rajčatového protlaku | 1 puszka |
oleje | 1 łyżki |
velkých brambor | 5 szt. |
česneku | 4 ząbek |
hladké mouky | 2 łyżki |
strouhanky | 2 łyżki |
Przygotowanie
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Okurky nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké nudličky. |
---|---|
2 | Combivar nastavíme na program MULTICOOK 15 minut 140 stupňů. Rozpálíme lžíci oleje a přidáme cibuli. |
3 | Když cibule změkne přidáme maso, které orestujeme až poté ho osolíme, opepříme a přidáme chilli papričku. zakápneme sójovkou a worchestrovou omáčkou. |
4 | K masu dáme papriku a zlehka promícháme. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a zavřeme combivar. Zvolíme program STEW 25 MINUT a necháme vařit. |
5 | Zatímco se nám směs vaří připravíme si těsto na bramboráčky. Brabory a česnek oloupeme. Brambory nastrouháme, česnek utřeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku a strouhanku a vymícháme hadké těsto. |
6 | Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru, omáčku promícháme a případně dochutíme. |
7 | Vezmeme si druhou nádobu combivaru, do které nalejeme olej, abychom mohli smažit bramboráčky. Nastavíme program FRY 140 stupňů a počkáme až se olej rozpálí. Lžící tvoříme malé bramboráčky, které opékáme dozlatova z obou stran. Po usmažení je pomocí ubrousku zbavíme přebytečného tuku a můžeme servírovat. |
8 | Směs podáváme s bramboráčky a zdobíme zbylou slovenskou paprikou. Dobrou chuť |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.