Houbový Kuba
Składniki
kroupy lámanka | 500 g |
sušené houby | 3 garść |
sádlo | 3 łyżki |
česnek | 4 ząbek |
sůl,pepř,majoránka | 1 szczypta |
cibule | 2 szt. |
Przygotowanie
1 | Propláchnuté kroupy vsypeme do Combivaru a zalijeme 2 litry vody.Osolíme.Tlakově uzavřeme (nastavíme ventil do správné polohy na tlakové vaření), zapneme program Cereals s přednastavenou teplotou na 5 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepneme ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme.Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Uvařené kroupy přendáme do síta a důkladně propláchneme. |
---|---|
2 | Do hrnce vsypeme sušené houby,zalijeme je vodou a pomocí tlakového programu CHEF,kde je teplota také přednastavena,vaříme 7 minut.Po zaznění signálu nezapomene zase odpustit páru a tak bezpečně otevřít hrnec.Houby vyjmeme a pokud jsou větších rozměrů,můžeme je překrojit. |
3 | Do hrnce vložíme sádlo,zapneme program FRY a při teplotě 170°C 7 minut restujeme cibuli,dokud není sklovatá.Poté přidáme uvařené houby a ještě chvíli restujeme společně.Přisypeme uvařené kroupy,prolisovaný česnek,pepř a majoránku,popř. ještě přisolíme.Vše důkladně promícháme. |
4 | Poté obsah hrnce uhladíme a zapneme nejprve program CAKE na 160°C na dobu 30 minut,poté přepneme na program CRISPI - 10 minut,abychom získali krustu. Kubu přendáme na talíř a doplníme nejlépe nakládanou zeleninou. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.