Portugalský chléb z bílé mouky

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 200 min
ilość porcji: 1
kucharz : denda.zadrobilkova@seznam.cz
Język przepisu:

Składniki

Studené vody 550 g
Hladké mouky 720 g
Droždí čerstvé (půl kostky) 21 g
Soli 1 łyżki
Kmín dle chuti 1 szczypta
Pekáč tzv "kachňak" nebo něco do svého se vejde cca kilový chléb - nelze umístit na plochy plech, pak nevzejde ale rolije se! 1 szt.
Portugalský chléb z bílé mouky
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 200 min
ilość porcji: 1
kucharz : denda.zadrobilkova@seznam.cz
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Smíchejte v nádobě mouku a vodu R6/20sec. Nechte hydratovat = stát v nádobě 40min.
2 Přidejte droždí a sůl, případně kmín R3 /Dough (těsto)/ 8min . Nechte kynout v nádobě nebo mimo po 2 hodiny.
3 Předehřejte si troubu na 250°C na hodní + spodní (žádný větrák!) Těsto opatrně přenese na pomoučený vál aby se nevyklepaly všechny bubliny, zaviňte těsto do bochníku jako miminko do zavinovačky a dejte do pekáče s pečícím papírem. Ostrým nožem nebo žiletkou nařežte bochník zářezy do hloubky třeba 1cm.
4 Pečte 25 min zaklopené pekáčem nebo alobalem. Přidejte 5min bez vrchního zakrytí aby ztmavla kůrka. Nechte vychladnout na mřížce min 1hod a uchovávejte v čisté utěrce. Řekla bych že vydrží super I 3-4dny, ale u nás se vždy do druhého dne sežere!
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...