Fazolová polévka s uzeným masem
Składniki
Tmavé fazole | 400 g |
Bílé fazole | 500 g |
Uzené maso (koleno či raminko) | 500 g |
Mrkev | 50 g |
Petržel | 50 g |
Celer | 50 g |
Cibule | 1 szt. |
Hladká mouka | 10 g |
Máslo | 20 g |
Przygotowanie
1 | Přes noc si namočíme fazole do dostatečného množství vody aby pěkně nabobtnaly a změkly. |
---|---|
2 | Do Combivaru si dáme uzené maso a zalejeme vodou. Trošku osolíme a opepříme. Zvolíme program Soup, nastavíme na 45min vaření. Ujistíme se, že máme poklop dobře zavřený a odvzdušňovací ventil nastaven na tlakové vaření. Spustíme program |
3 | Po dokončení programu vypustíme páru a vytáhneme maso. Odebereme dostatečné množství vývaru abychom mohli přidat fazole a nepřekročili půlku objemu nádoby. Znovu nastavíme program Soup na 35min. Zkontrolujeme ventil a zahájíme vaření. |
4 | Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kolečka. Nakrájíme si maso na menší kostičky a vše přidáme do téměř hotové polévky. Znovu zvolíme program Soup na 10min. |
5 | Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl či pepř. Nakrájíme cibulku a dáme ji zpěnit na máslo, poté přidáme mouku a vznikne nám jíška. |
6 | Nastavíme program multi na 10min a 100°C. Počkáme až nám polévka začne bublat a opatrně vmícháme připravenou jíšku. Ujistíme se, že se jíška dobře rozpustila a polévka nám dostatečně zhoustla. Nyní můžeme Combivar vypnout a polévku podávat. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.