Brusinkový trhací mazanec
Składniki
droždí balené | 1 kostka |
cukr krupice | 150 g |
mleko | 170 ml |
hladká mouka | 300 g |
polohrubá mouka | 200 g |
olej slunečnicový | 50 g |
Hera nebo podobný tuk | 75 g |
vejce | 2 szt. |
rum | 2 łyżki |
brusinky sušené | 1 garść |
sul | 1 szczypta |
Przygotowanie
1 | oplachnout a namočit brusinky do rumu, nádoba je s míchačem na těsto, dát olej do nádoby a mírně s ní zakroužit, aby se namastily stěny, těsto se nebude chytat stěn nádoby |
---|---|
2 | nalít mléko, vložit droždí, lžíci cukru a kousky Hery, míchat 3min, ohřev 50st, rychlost 2. Krásně vzejde napěněný kvásek. |
3 | nasypat cukr, mouku, sul, přidat celá vejce /bez skořápky!!!!/, trochu promíchnout v nádobě stěrkou, aby všechno nezustalo nad napěněným kváskem, dát program dough -těsto na 5min, pak kouknout, případně setřít zbytek mouky ze stěn, přidat namočené brusinky, podruhé dát dough na 5 min, těsto udělá hladkou kouli a odlepuje se od stěn, pak nechat v teplé nádobě pul hodiny kynout |
4 | vyklopit na pomoučenou plochu, rozdělit na 8dílu, udělat koule, aby brusinky nevylézaly z těsta /pri pečení by zhořkly/ pak nechat ještě pul hodiny kynout ve formě. Bud se dá dát do kulaté dortové formy vedle sebe nebo i do formy na velké mufiny. |
5 | péct při 170st 40-50min, nakonec pocukrovat pro efekt, já to nedělám, protože pak mam při jídle cukr všude. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.