Chilli con carne

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Dušková Dagmar
Język przepisu:

Składniki

olej 1 łyżki
velká cibule 1 szt.
červená paprika 1 szt.
česnek 2 szt.
chilli 1 łyżeczka
sladká paprika 2 łyżeczka
římský kmín 1 łyżeczka
mleté maso hovězí 500 g
hovězí vývar 300 ml
konzervovaná rajčata 400 g
sušená majoránka 1 łyżeczka
rajčatový protlak 2 łyżeczka
sterilované červené fazole 400 g
sůl a pepř dle chuti 1 szczypta
kostička tmavé čokolády 1 szt.
Chilli con carne
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Dušková Dagmar
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme na 1 cm kostičky nakrájenou papriku a také nadrobno nakrájený česnek a lehce opečeme.
2 Přidáme mleté maso a pořádně promícháme (oddělíme od sebe). Orestujeme cca 5 min. Musí se jemně smažit (aby se nepřipálilo koření), ale zároveň se nesmí dusit. Vypneme FRY.
3 Zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak. Promícháme. Nastavíme program CHEF na 10 min a tlakově uzavřeme.
4 Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít.
5 Přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě cca 10 min povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme.
6 Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás většinou s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.
7 TAJNÝ TIP: společně s fazolemi přidáme hořkou čokoládu (dle velikosti 1-2 čtverečky).
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Komentarz do przepisu (1)

Netušilová Ladislava
14.03.2021 w 10:08
Ta čokoláda mě fakt dostala a určitě ráda vyzkouším. LaĎka

Podoba ci się przepis? Wyślij go...