Chilli con carne
Składniki
olej | 1 łyżki |
velká cibule | 1 szt. |
červená paprika | 1 szt. |
česnek | 2 szt. |
chilli | 1 łyżeczka |
sladká paprika | 2 łyżeczka |
římský kmín | 1 łyżeczka |
mleté maso hovězí | 500 g |
hovězí vývar | 300 ml |
konzervovaná rajčata | 400 g |
sušená majoránka | 1 łyżeczka |
rajčatový protlak | 2 łyżeczka |
sterilované červené fazole | 400 g |
sůl a pepř dle chuti | 1 szczypta |
kostička tmavé čokolády | 1 szt. |
Przygotowanie
1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme na 1 cm kostičky nakrájenou papriku a také nadrobno nakrájený česnek a lehce opečeme. |
---|---|
2 | Přidáme mleté maso a pořádně promícháme (oddělíme od sebe). Orestujeme cca 5 min. Musí se jemně smažit (aby se nepřipálilo koření), ale zároveň se nesmí dusit. Vypneme FRY. |
3 | Zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak. Promícháme. Nastavíme program CHEF na 10 min a tlakově uzavřeme. |
4 | Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
5 | Přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě cca 10 min povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme. |
6 | Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás většinou s jasmínovou rýží. Dobrou chuť. |
7 | TAJNÝ TIP: společně s fazolemi přidáme hořkou čokoládu (dle velikosti 1-2 čtverečky). |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.