Květákové placky
Składniki
větší květák | 1 szt. |
sůl | 4 łyżeczka |
pepř | 1 szczypta |
vejce | 1 szt. |
strouhanka | 10 łyżki |
voda | 1 l |
Przygotowanie
1 | Květák nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit do změknutí. Vody tolik, aby byl květák ponořený. Po uvaření vodu slijeme a necháme květák trochu vychladnout. |
---|---|
2 | Po vychladnutí květák našťoucháme šťouchadlem na brambory, nemusíme do hladka, kousky květáku nevadí. Přidáme trošku pepře a vajíčko. Zamícháme a přidáme strouhanku. Opět zamícháme, strouhanka je psána odhadem, záleží na velikosti květáku. Musí to být jakoby husté, aby se placky nerozpadly. |
3 | Combivar rozpálíme na FRY 170 st, čas 30 minut. Děláme placky a smažíme po obou stranách do zlatova. Pokud chcete přidat olej, tak pozor na to, placky ho vpijí a jak se zředí, začnou se rozpadat. Já jím placky samotné, jsou dobré i s tatarkou a nebo s uvařenými bramborami. Přeji dobrou chuť. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.