Koprová omáčka s vejcem a bramborem
Składniki
kopr ve slaném nálevu | 1 szt. |
vývar nebo voda + masox /bujon/ | 700 ml |
mléko | 200 ml |
šlehačka | 1 szt. |
olej | 1 łyżki |
hladká mouka | 1 łyżki |
máslo | 1 łyżki |
Przygotowanie
1 | Nejprve si ve Varmixu rozpustíme máslo - program Saute /zpěnění/, postačí upravit teplotu na 90 stupňů, čas i rychlost ponecháme. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme sterilovaný kopr, necháme restovat na másle - krátce, stačí opravdu jen minutka. Po té zalijeme malým množstvím vody a necháme provařit kopr programem Cook /vaření/, upravíme teplotu na 90 stupňů a čas 3 minuty, postačí rychlost 1. Po uvedené době přelijeme provařený kopr do hrnce, do kterého po uvaření nalijeme omáčku. |
---|---|
2 | Nádobu Varmixu vypláchneme, vysušíme. Do Varmixu nalejeme olej, zapneme přednastavený program Saute /zpěnění/, přednastavené hodnoty ponecháme, přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku.Tu následně zalijeme vývarem /případně vodou a vhodíme masox či bujon/ a mlékem, vše provaříme přednastaveným programem Cook /vaření/, po dosažení přednastavené teploty 100 stupňů snížíme tuto hodnotu na 90 stupňů. Čas i rychlost ponecháme, tyto hodnoty není potřeba měnit. |
3 | Ke konci varu /cca 2 minuty před ukončením programu/ přidáme kelímek šlehačky, pokud se nám zdá omáčka málo hustá, ještě můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě a vše krátce provařit. |
4 | Hotovou omáčku přelijeme do hrnce ke kopru. Podáváme dle vlastního uvážení s knedlíkem nebo bramborem, vejcem nebo vařeným hovězím masem. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.